Gazdaság

Ismét a Zöld Nyílról

2009-10-09 14:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zoldnyi.jpg

Nyílt levelet intézett Káli Sándorhoz, Miskolc polgármesteréhez Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke. A politikus szerint a Zöld Nyíl menedzsmentje hányaveti, hanyag módon irányítja a város legfontosabb beruházását. Pelczné úgy véli, a magasztosnak tűnő célok állandó hajtogatása csak a kapkodást, a súlyos szakmai hibákat hivatott palástolni.

A villamosberuházás legnagyobb gátja pedig nem ő, vagy a Fidesz, hanem maga a polgármester, aki engedi, hogy a projekt menedzsmentje és a tanácsadónak szerződtetett volt BKV-s vezetők tönkretegyék a villamosberuházást. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke azt mondja: az évek óta tartó előkészítés ellenére a járműtender eredménytelen lett. A nagy gyártók írásban jelezték, hogy a teljesíthetetlen feltételek miatt nem is kívánnak ajánlatot adni, a kisebb gyártók pedig kiestek a túlbonyolított és következetlen pályázati kiírás következményeképpen.

Ebben pedig az is közrejátszik, hogy a járműtender előkészítésével azt a Vág Pétert bízták meg, aki a BKV Combino-projektjét vezette annak fiaskójáig. Pelczné dr. Gáll Ildikó szerint az egyik legfontosabb paraméter a szállítók felé az első villamoskocsi megérkezésének követelése volt, amelynek az önkormányzati választásokra kellene ideérnie, hogy a szocialista politikusok parádézhassanak vele. A járműtender kudarca miatt az új pályázati kiírásban a városvezetés most már könnyítene a műszaki előírásokon úgy, hogy arra akár régebbi, elavult konstrukciójú járművekkel is lehetne pályázni.

A projekt kommunikációjához kapcsolódó 224 millió Ft-os tendert még kiírni sem sikerült, mivel a polgármester embereinek elképzeléseit a kommunikációról az NFÜ sem hajlandó elfogadni – állítja a fideszes politikus, majd hozzáteszi: teljesíthetetlen feltételek özöne, a miskolci vállalkozások teljes kizárása jellemzi a projektmenedzsment-csapat munkáját. A mai napig sincs megtervezve a beruházás néhány kulcsfontosságú eleme. A diósgyőri „szűkület” kapcsán két évig azt állították, hogy a villamos ott elfér, mára azonban kiderült, hogy mégis kisajátításra lesz szükség.

„Elvárjuk a bocsánatkérést, kérjenek bocsánatot, de ne tőlünk, hanem a miskolciaktól, akiket éveken keresztül félrevezettek a projekt állapotáról” – áll Pelczé dr. Gáll Ildikó nyílt levelében. „Ha a választási és PR-szempontokon túl is fontos Önnek Miskolc városa, akkor levonja a konzekvenciákat, lecseréli a sokszorosan kompromittálódott projektmenedzsmentet és átvilágítja az egész projektet . És ez nem azt jelenti, hogy a város közlekedésfejlesztése, a villamosvonal jobbítása ellen vagyunk – mi az ócska mutyi, a pénzszórás, a rombolás és a hazugság ellen küzdünk” – fogalmaz a fideszes politikus.                                                    xx xx xx Dr. Tóth József, az FKGP Miskolc Városi Szervezetének elnöke szintén nyílt levelet írt a téma kapcsán, melyben többek között azt írja, a vádaskodók szerint minden miskolci pontosan tudja, hogy ha nem újul meg a villamosközlekedés, akkor műszaki okok miatt végleg le kell állítani Miskolcon a villamosokat. Ő azonban úgy véli, hogy minden miskolcira történő hivatkozás kicsit erőteljes csúsztatás, sőt a nagy presztízsberuházások beszüntetését illetően Pelczné dr. Gáll Ildikónak van igaza az ország gazdasági válságból történő kilábalását illetően. „A miskolci Zöld Nyíl villamosprojektet érintve igazán minden miskolci valóban tudja és fejcsóválva veszi tudomásul, hogy a villamospályát a diósgyőri végállomáson túl meg kívánják hosszabbítani, holott a beszűkülő völgy miatt ott sem hely, sem utasszám, azaz igény nincs a villamospálya meghosszabbítására.A rendelkezésre álló pénzt a halódó miskolci ipar megújításába fektetve sok száz miskolci munkanélküli jutna tisztes megélhetéshez!” – teszi hozzá a politikus.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-31 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!