Közélet

A Fidesz visszafogná a miskolci villamosprojektet?

2009-09-30 09:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zoldnyi.jpg

Káli Sándor, Miskolc polgármestere, közleményében foglaltak szerint megdöbbenve értesült a HVG-ben napvilágot látott, Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke által tett nyilatkozatról, amelyben a miskolci politikus szerint a Fidesz kormányra kerülése esetén felülvizsgálják és visszafogják a miskolci Zöld Nyíl villamosprojektet.

„Megdöbbentő és érthetetlen az egész város számára ez a nyilatkozat. Polgármesterként természetesen mindent elkövetek az ügy tisztázásának érdekében. Nem engedem, hogy lelassítsák vagy megszüntessék az utóbbi időszak legnagyobb miskolci beruházását, ezzel megakadályozva a város fejlesztését, fejlődését” – reagált a hírre közleményében a miskolci polgármester, aki szerint az elmúlt évben az utóbbi évtizedek legnagyobb beruházása kezdődött meg a városban, amely több területen rég túllépte az előkészítési munkafázist. Az Európai Unió sem véletlenül támogatja a programot.

- Az elhasználódott, felújításra váró sínpálya megromlott állapota, valamint a járművek műszaki hibája miatt az elmúlt időszakban egyre több fennakadás, baleset történt. Az MVK Zrt. információja szerint csak az elmúlt másfél évben ez több mint 100 esetben (!) fordult elő, ami közel 3200 perces járatkimaradást jelentett. Minden miskolci pontosan tudja, hogy ha nem újul meg a villamosközlekedés, akkor műszaki okok miatt végleg le kell majd állítani Miskolcon a villamosokat. A miskolci villamosprojekt nem lehet felelőtlen politikusok játékszere” – fogalmazott Káli Sándor, megjegyezve, „sajnálja, hogy Pelczné  Gáll Ildikó saját városát, a miskolciakat döfte hátba felelőtlen nyilatkozatával, s reméli, az alelnök asszony felülbírálja kijelentéseit és inkább a villamosfejlesztési program és a miskolciak mellé áll”.
„Ha azonban a Fidesz alelnöke komolyan beszél, akkor nagyon nagy a baj a politikában" - hangsúlyozta közleménye végén a miskolci polgármester.

Mint ismeretes, Pelczné dr. Gáll Ildikó a HVG szeptember 26-i számában megjelentek szerint úgy vélekedett: a Fidesz kormányra kerülése esetén... "a hangsúlyt a kis- és középvállalatok megerősítésére akarják helyezni, például inkubátorházak és ipari parkok építésével, míg a nagy állami presztízs-beruházásokat vissza akarják fogni." Utóbbiak közt elsősorban a közlekedési projekteket, így például a fővárosi metrót és a miskolci villamosfelújítást említette a Fidesz alelnöke a HVG-nak.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-04-21 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!