Bulvár

Álrevizorok is jöhetnek

2009-08-29 05:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE penz.jpg

Álrevizor járja néhány napja a budapesti üzleteket. Az 50 év körüli férfi az APEH Központi Hivatala egyik munkatársának nevével vissza­élve hamis igazolvánnyal ró ki helyszíni bírságot, és szed be jogtalanul pénzt az általa „ellenőrzött” kereskedőktől.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a napok óta tevékenykedő, magát revizornak kiadó férfi nem az adóhatóság munkatársa. Helyszíni bírságot senki semmilyen módon ne fizessen az illetőnek. Ha valaki ilyen helyzetbe kerülne, akkor a legcélszerűbb, ha még az úgynevezett ellenőrzés ideje alatt azonnal értesíti a rendőrséget.

Az álrevizor az ellenőrzése során mindössze a hamisított igazolványt, illetve igazolványszerűséget mutatja fel, de megbízólevelet nem tud mellékelni. Az eddigi információk szerint a főváros III. és XIV. kerületében is járt már. Álellenőrzései során szinte mindent megvizsgál azokban az üzletekben, ahová betér, majd akciója végeztével átlagosan 50 ezer forint alatti helyszíni bírságot ró ki, amit ott helyben be is szed.

Az „igazi” revizorok mindig párban járnak, és a helyszíni vizsgálatok során sem eljárási illetéket, sem helyszínen fizetendő bírságot nem szabnak ki, és semmilyen formában nem kérnek pénzt az ellenőrzött adózótól az eljárás lefolytatása közben.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal revizorai a hatósági igazolványuk felmutatása mellett hivatalos, pecséttel ellátott megbízólevéllel igazolják kilétüket – hangsúlyozza közleményében az APEH. Amennyi­ben ez nem így történik, akkor az ellenőrzés semmis.

A vizsgálat tényét és a helyszíni megállapításokat többoldalas hatósági jegyzőkönyvben rögzítik, amit a helyszínen az ellenőrzöttnek is alá kell írnia. Amennyiben a revízió során hibát, hiányosságot tárnak fel, akkor a szankcióként kiszabott bírság összegéről, annak megfizetésének módjáról és határidejéről minden esetben határozat készül.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!