Gazdaság

Villanyszámla kedvezmények

2009-08-28 18:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE villanykorte.jpg

A villamos energia nagykereskedelmi árának 2008-ban tapasztalt csökkenéséből adódóan az ELMÜ csoport, így az ÉMÁSZ is az elmúlt évben elért bevételeinek egy jelentős részét a nehéz helyzetbe került, számlájukat önhibájukon kívül fizetni nem tudó fogyasztók megsegítésére fordítja. Ám ennek mikéntje a szerkesztőségünkhöz eljutott megkeresések alapján nem volt egyértelmű, az elmúlt napokban ezért sokan hiába fáradtak az ügyfélszolgálatokhoz.  

Az elmúlt napokban egy jó hírről jelent meg sajnos nem teljesen pontos tájékoztatás, az egyszeri energiadíj kompenzáció másképpen jelenik meg az ország több területén – sorolta megkeresésünkre Boross Norbert, az ELMÜ csoport kommunikációs igazgatója. BAZ, Heves és Nógrád megyékben valamint Miskolc környékén is azok a rászorulók élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik április 16-án áramszolgáltatás nélkül voltak, hátralékuk miatt kikapcsolták az áramot lakásukban. A félreértések ellenére az említettek helyzete egyszerű, nekik nem kell sehová kérvényt írniuk, nem kell pályázniuk sem, vagy a lakóhelyüktől több tíz km-t utazniuk, hiszen az említett körbe tartozókat az ÉMÁSZ értesíti arról, hogy hogyan kérhetik a már említett támogatást.
A szociálisan rászoruló fogyasztóknak a támogatást nem az áramszolgáltató, hanem a HÉRA Alapítvány folyósítja majd, az önkormányzatokkal együttműködve, amihez a támogatási lapot a lakóhelyi önkormányzatokban lehet beszerezni, de az ÉMÁSZ postai úton is értesíti azokat az érintetteket, akik áprilisban ki voltak kapcsolva a szolgáltatásból, vagy hátralékuk volt. Az Észak-Magyarországon felhasználható pénzalap nagysága 70 millió forint. A kommunikációs vezető kihangsúlyozta, hogy az érintettek egyedi tájékoztató levelet kapnak majd az ÉMÁSZ-tól, úgy mint az esetlegesen megítélt támogatásról, annak nagyságáról.
Forrás:Miskolc Televízió


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!