Gazdaság

Tomboló bika a tőzsdéken

2009-08-28 10:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Mégis tombol a bika. A hét elején még sok kétkedő volt, de a hét második felében ismét visszatért a vételi kedv a nemzetközi tőzsdékre. Az árfolyamok most ismét az idei maximumok közelében, vagy azon túl vannak, a helyzet annyiban változott, hogy kiszámíthatatlanabb lett a piac, magas volatilitás mellett ingadozik az árfolyam.

A hét elejei esést Ázsia, azon belül is Kína okozta, amely a szerdát megelőző két hétben 20%-ot vesztett értékéből. Az amerikai makro adatokra nagy figyelem fordult a múlt héten, a vegyes házépítési és negatív munkanélküliségi adatok generálták a félelmet, de csütörtökön már ez sem zavarta a befektetőket, amelyre pénteken ismét Amerikából a vártnál közel 5%-kal jobb használt lakáseladási adat érkezett, amelyre a befektetők le is csaptak és őrült vásárlásba kezdtek, szinte az egész világon.
A brazil kormány bejelentette, hogy óriási olajmezőt találtak, amely akár kiemelheti Brazíliát a válságból és Norvégiához hasonló jóléti államot finanszírozhatnak a fekete aranyból.

Makro adat – USA és Amerika
Hétfőn véget ér a „cash for clunkers” államilag támogatott használtautó-beszámítási kedvezmény, de ezen a héten sem kell attól tartanunk, hogy nem lesz más makro adat, amelyből irányt mutathat a piac. Kedden újabb ingatlan beruházás indexből, illetve a vásárlói bizalmi indexekből, szerdán az új lakás eladások növekedéséből csemegézhetünk, majd szintén a tartós fogyasztási cikkek iránti keresletet ismerhetjük meg, amely a hónap egyik legfontosabb adatát készíti elő, az USA GDP-jének alakulását (várakozás: -1.4%).

Makro adat – EU és Ázsia
Hétfő: Kiskereskedelmi eladások (JPN), Ipari megrendelések (EU). Kedd: GDP (GER), Csütörtök: Infláció (GER) Kiskereskedelmi eladások (GER, Euro-Övezet), TBI beruházási index (UK), Munkanélküliség (JPN), GDP (UK)

Solar Capital Markets


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!