Gazdaság

Hűtlen kezeléssel vádolják a gyógyfürdőt

2009-08-24 17:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nél - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.Az ügyben a cég Fidesz-KDNP-s felügyelő-bizottsági tagjai tettek feljelentést még július végén - mondta Fülöp Gergely százados.

Nagy László, Nyíregyháza MSZP-s alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: a tulajdonos önkormányzat közgyűlése júniusban eseti bizottságot állított fel a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. veszteséges gazdálkodásának vizsgálatára, s a jelentést a képviselő-testület szeptemberi ülésén tárgyalja majd.

A bizottság jelentése - folytatta - augusztus 10-re ugyan már elkészült, de az érintetteknek a törvényi lehetőség szerint 26 munkanap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy érdemben reagálhassanak a megállapításokra.

A határidő miatt a közgyűlés így csak szeptemberi ülésén tudja napirendjére tűzni a vizsgáló bizottság jelentését - tette hozzá.

A Fidesz július végi tájékoztatása szerint a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. még 2005-ben kötött szerződést egy 52 milliós értékű kontrollingrendszer elkészítésére a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Nyírinfo Kft.-vel. Előlegként 39 millió forintot át is utalt a társaság, majd további 15 millió forintot fizetett a szoftver-fejlesztésért és a dolgozói betanításáért.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!