Egészség

Egészség és kultúra

2007-09-06 19:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egeszsegnapsajtaj.jpg

A Szüreti Fesztivál, a Családi Egészségnap és a Miskolci Montmartre idén összehangolva, egymást kiegészítve kerülnek megrendezésre. A szervezők közös sajtótájoztatón ismertették Miskolc őszi rendezvényeinek programját.

Szűcs Erika alpolgármester elmondta: szeptember 15-én, a városi egészségnapon belül életmódnapot is rendez az önkormányzat. Eddig, a hasonló rendezvényeken főként a betegségek felderítésén volt a hangsúly, most inkább az egészségmegőrzést szeretnék előtérbe állítani, különféle fitness és táplálkozás-ismertetőkkel, mozgás-programokkal. Szűcs Erika leszögezte: a város vezetése továbbra is elkötelezett a lakosság egészségi állapotának javításában, folytatják az ezzel kapcsolatos programokat, igyekeznek ezeket kiszélesíteni és színesebbé is tenni.
Együttműködnek, kicserélik ilyen irányú tapasztalataikat más városokkal, a Montmartre kulturális és a Szüreti Fesztivál gasztronómiai élményei pedig - az egészségnap rendezvényeivel együtt - egy hiánypótló őszi fesztivál hangulatát varázsolják a belvárosba.
Dr. Kovács Katalin, az Egyesített Bölcsőde és Egészségügyi Szolgálat igazgatója az egészségnap eseményei közül kiemelte az ingyenes, minden területre kiterjedő szűrővizsgálatokat, a különféle sportbemutatókat, valamint a Magyar Angiológiai Társaság „Járj az életedért” elnevezésű programját, amelyet Miskolcon mutatnak be először. Emellett lesz közös torna, relaxáció, táplálkozási és életmód-tanácsadás, családi vetélkedő, sorsjáték és még számtalan más program.
Idén jelen lesz az egészségnapon a budapesti Sante Kft., a fővárosi Egészségliget létrehozója, működtetője is. A cég képviseletében Fodor János, az ismert televíziós riporter tájékoztatott Miskolccal való együttműködésükről, az egészségnevelés-megőrzés jelentőségéről.
A hatodik Miskolci Montmartre központi rendezvényeit szeptember 13-15. között a megújult Hősök terén rendezik, az eddigi előadóművészeti/színpadi és a képzőművészeti szekciók mellett most megtekinthető lesz az úgynevezett „kortárs” szekció is. Kiállításokkal, filmvetítésekkel, koncertekkel, a Széchenyi út 15. sz. alatt. Számtalan új látványelem is színesíti a rendezvényt, fény-, és más művészeti technikákkal. Minderről Murai Gáborné, a Manual Invest Kft. igazgatója tájékoztatott, aki azt is elmondta: a Déryné utca erre a három napra a festők utcájává változik, a Hősök terén kialakított Diákszigeten esténként élőzenés táncház várja az érdeklődőket, a nagyszínpadon pedig különböző iskolai és más művészeti csoportok mutatkoznak be. Ebben az évben három külföldi testvérváros - Kassa, Katowice, Osztrava - fiataljai is részt vesznek a Montmartre fesztiválon, melynek elengedhetetlen része a hagyományos kirakodó vásár a Széchenyi utcában, és a tíznapos Szüret-fesztivál az Erzsébet téren.

Szepesi S.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!