Életmód

Átadták a komlóstetői szolgáltatási központot

2009-07-17 18:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE komlostetoi_iranytu.jpg

Átadták az Iránytű Szociális Szolgálat Komlóstetői Idősek Klubját – az épület zsúfolásig megtelt szép korúakkal. Az ingatlan az évek során volt már mozi, a Vöröskereszt regionális irodája és orvosi rendelő is, a jövőben azonban az idősek nappali ellátását fogja szolgálni a lakóterületen.

Az egykori orvosi rendelő helyén az Iránytű Szociális Szolgálat 10. szolgáltató központját alakították ki, mely iránt már most nagy érdeklődés mutatkozott. A komlóstetői időseknek eddig az Újgyőri vagy a Vár-sétány Szolgáltatási Központ volt a legközelebb, a jövőben azonban már a lakóhelyükhöz közel is elérhetőek lesznek a szociális szolgáltatások. Emellett pedig kluborvosi ellátás is lesz az intézményben, így az időseknek kisebb panaszaikkal nem kell elmenniük a távolabbi rendelésre.

Mint azt Horváth Zoltán, az Iránytű Szociális Szolgálat igazgatója elmondta: amikor véget ér az engedélyeztetési eljárás, akkor ténylegesen is megnyílik az idősek klubja, amely bekapcsolódik majd a többi szolgáltatási központ életébe a közös rendezvényekkel és kirándulásokkal. Előreláthatólag szeptembertől már nappali ellátással, házi segítségnyújtással, rendszeres programokkal, szükség esetén étkeztetéssel is várja majd az intézmény a településrészen élő idős embereket.

Az átadó ünnepségen Mokrai Mihály, Miskolc alpolgármestere kiemelte, hogy jelentős átalakításokra, teljes akadálymentesítésre került sor. Kicserélték a világítást, komplett festés, mázolás és gyakorlatilag egy teljes átépítést hajtottak végre.

Zámbó Tiborné, a terület önkormányzati képviselője szerint a komlóstetői szép korúak már régóta szerettek volna szolgáltató központot.

Fotók:m.png


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!