Miskolc Steelers

Halál a pályán kívül, betűk a sisakon

2009-07-02 09:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE stellers-bajnoksag.jpg

A Miskolc Steelers idei bajnoki szereplése „csak” szomorú volt, ám a mögöttünk hagyott (teljes) év valódi tragédiákat hozott a sportágban. Épp egy esztendeje, hogy váratlanul elhunyt Kárpáti Gábor, az 2005-2006 óta létező amerikaifutball egyesület egyik alapítója, későbbi alelnöke, akit épp azon a napon ért a halál, – tavaly június 29-én –, amikor szeretett csapata ugyancsak váratlanul nagy vereséget szenvedett Zalaegerszegen, amelyet ő maga már nem láthatott.

Idén az Acélosoknak éppen ebből, vereségből jutott több, a sportág pedig, ha nem is helyi szinten, további veszteségeket kellett hogy elkönyveljen. A 2009-es bajnoki évad során a miskolci játékosok sisakjukon viselték a „KG” monogramot, ám e mellé év elején felkerült a „DI” is, amely révén a Budapest Wolves januárban eltávozott fiatal játékosára, Demeter Istvánra emlékeztek a magyarországi amerikaifutball-élet szereplői. A szívszorító fejleményekben bővelkedő esztendőt pedig a májusi tragédia tetőzte be, aminek nyomán néhány héttel később a steelersesek úgy utazhattak dunaújvárosi mérkőzésükre, hogy feledniük kellett a játékot hagyományosan övező színes/vidám külsőségeket: ezzel szemben szomorú kötelességüknek eleget téve virággal és néma főhajtással tisztelegtek a Duna-partiak ugyancsak fiatal játékosának, Fügedi Jánosnak az emléke előtt. A fekete dátumok tehát: 2008. június 29., 2009. január 13. és május 17.

steelerssisak_monogram.jpg

Monogramok az acélosok sisakján

A sisakon viselt emlékező monogramok hagyománya egyébként az Egyesület Államokból ered; sokan láthatták a 2008-as NFL-közvetítések révén a tévében, hogy a tengerentúli profi bajnokság minden játékosa egész idény során a „GU” kezdőbetűket viselte, amelyek Gene Upshaw tavaly elhunyt néhai játékos-szakszervezeti vezetőre utaltak.
Ami a jelent és a jövőt illeti, a Steelers háza táján most Jászberényre és Újbudára figyelnek, azaz a Wolverines és a Rebels együttesére, amelyek a hétvégén a harmadosztályú bajnoki döntőt játsszák. Az egyik győz, és jövőre felkerül a miskolciakat is magában foglaló Divízió II-be, a másik viszont jogot kap, hogy kihívja a Steelerst, úgynevezett wild card meccsre. Ennek időpontja (egy héttel később?), sőt, megtörténte (él-e a jogosult a kihívás jogával?) is bizonytalan jelen állás szerint.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!