Külföld

Jól lépcsőznek a miskolci tűzoltók

2009-06-01 12:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE frankfurtlepcsofuto.png

A németországi Frankfurt egyik jelképe a MesseTurm nevű, 257 méter magas irodaépület. A helyiek immáron harmadik alkalommal szerveztek lépcsőfutó versenyt az épületben. A "3. SkyRun MesseTurm Frankfurt 2009" névre keresztelt viadalra több mint háromszáz versenyző nevezett.

Az erőpróba különlegessége, hogy tűzoltók is összemérhették tudásukat, csak egy kicsit kényelmetlenebb körülmények között, mint "civil" társaik. Cél a 222 méteres magasság, azaz a 61. emelet (1344 lépcsőfok) minél gyorsabb elérése a szokásos védőfelszerelésben, védőruhában, csizmában, és természetesen légzőkészülékkel. Erre a feladatra hét ötfős tűzoltócsapat nevezett. A négy német, egy-egy svájci és skót tűzoltóegység mellett a miskolci tűzoltóság Magyar Károly tű. tzls., Kassai Péter tű. ftőrm., Hubert András tű. őrm., Szukup Rajmund tű. őrm., Gazdag Zsolt tű. ftőrm. alkotta csapata is próbára tette állóképességét.
Német testvérvárosunk, Aschaffenburg város tűzoltóinak meghívására indultak útnak a miskolci tűzoltók, akik derekasan helytálltak. A csapatok versenyében a negyedik legjobb összesített eredményt érték el. A legjobb miskolci Hubert András tű. őrm. lett, aki 14 perc 42 másodper alatt küzdötte le az 1344 lépcsőfokot. A tűzoltók csapatversenyét a házigazda frankfurti tűzoltók első csapata nyerte, az Aschaffenburgiak előtt.

Forrás: Lánglovagok.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!