Külföld

Megcsapolták az olajvezetéket

2009-06-01 09:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Mint ismeretes, a külföldre, többek kötött Magyarországra vezető kőolajvezetékek Kárpátalján keresztül haladnak, már többször próbálták megcsapolni azokat. Egy évvel ezelőtt például a nagybereznai járási Csontos-Sóslak szakaszon lepleztek le egy csoportot, amely rendszeresen megcsapolta a kőolajvezetéket. A napokban hasonló bűntényre derített fényt a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság tudomást szerzett arról, hogy ugyanezen a szakaszon ismét meg akarják csapolni a kőolajvezetéket. A környéket megfigyelés alá helyezték.

A nagybereznai járási rendőrkapitányságot kora reggel értesítették arról, hogy a csővezetékben hirtelen csökkent az olajnyomás, ami arról tanúskodott, hogy Hajasd (Voloszjanka) és Erdőlugas (Husznij) között megfúrták a kőolajvezetéket. A helyszínre érkező rendőrök és a kőolajvezeték őrző-védő szolgálatának dolgozói megállapították, hogy a tettesek három autóbusszal érkeztek, többségüknek azonban sikerült idejében elmenekülni. A helyszínen csak egy nagyszőlősi járási 49 éves férfit sikerült elfogni, akinél két rádió adó-vevő állomást találtak. Az övé volt a helyszínen feltartóztatott Mercedes is. Ezen kívül még két gépkocsit tartóztattak fel. A Ford-Tranzit mikroautóbuszban két tonna olajt találtak.

Megtalálták azt a 300 méter hosszúságú tömlőt is, amellyel az olajat a vezetékből a tartályokba szivattyúzták. Kétségtelen, hogy a tolvajok „profik” voltak, hiszen a nagy nyomás alatt lévő vezeték megcsapolása műszakilag nem könnyű, sőt nagyon veszélyes feladat.

A nagyszőlősi férfit előzetes letartóztatásba helyezték, a három gépkocsit lefoglalták, a rendőrség nagy erőkkel keresi a többi tettest.


Forrás:Kárpátinfo


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!