Külföld

A határon átnyúló együttműködésről Kassán

2009-04-17 07:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Fontos lenne, hogy a kis- és középvállalkozások mielőbb a nemzetközi piac szereplőivé váljanak, hangzott el egy csütörtöki konferencián Kassán. A rendezvényen Garamhegyi Ábel a gazdasági tárca szakállamtitkára azt ígérte, hogy minden eszközzel igyekeznek segíteni a kis- és középvállalkozásokat.

A mostani pénzügyi-gazdasági krízis idején különösen fontos a kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek minden más vállalkozásnál sokkal érzékenyebben reagálnak a piac minden rezdülésére - mondta Garamhegyi Ábel a gazdasági tárca szakállamtitkára Kassán csütörtökön, az Europrosperitas 2010 Alapítvány által szervezett Omnibusz című vándorkonferencia sajtótájékoztatóján. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítenünk kell a kis- és középvállalkozásokat, erre nagyon jó eszköz a kishatármenti kapcsolatok élénkítése - vélekedett Garamhegyi Ábel.

Peter Ziga a szlovák gazdasági tárca államtitkára úgy fogalmazott: a két ország közötti gazdasági együttműködés intenzív, korrekt, mentes minden politikai felhangtól. "A piac nem ismeri a határokat" - fogalmazott. Megemlítette azt is: természetes, hogy a két ország kis és középvállalkozói, főleg a határmentén, de országhatárokon belül is, teszik a dolgukat, minden politikai történés ellenére, és bebizonyosodott, hogy a mostani válság idején is jöhetnek létre új munkahelyek, ha az adott országok jobban odafigyelnek a vállalkozókra. Ezek a vállalkozások a mostani helyzethez ugyanis gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban tudnak alkalmazkodni - tette hozzá.
Az Europrosperitas 2010 Alapítvány kassai rendezvényén több mint száz magyar és szlovák kis és közepes vállalkozás képviselője, és több határmenti település polgármestere vett részt.

A szervezők - elmondásuk szerint - arra törekednek, hogy a kis- és középvállalkozások mielőbb a nemzetközi piac szereplőivé váljanak, megismertessék az export piacokra igyekvő hazai és a határon túl működő társaságokkal a fejlesztési lehetőségeket, az elérhető pénzügyi programokat. A rendezvénysorozat fő célja az is, hogy a kétoldalú együttműködések megerősítésével a kis- és középvállalkozások a nemzetközi piacok felé orientálódjanak.

Az Omnibusz rendezvényeken kiemelt szerepet kapnak azon előadások, amelyek az európai uniós támogatási lehetőségeket mutatják be, a helyi fejlesztési tervekre építenek és alkalmat biztosítanak a kétoldalú üzleti eszmecserékre. A kassai rendezvényt a későbbiekben Nyíregyházán, Lendván, Szabadkán, Eisenstadtban és Nagyváradon követi hasonló.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!