Pályázatok

 • 2008-11-19 17:07 Ülésezik a közgyűlés

  A zárt ülésen tárgyalandó egyetlen napirendi javaslatot is beleszámítva összességében húsz előterjesztést tárgyalnak meg a képviselők és valószínűleg számos sürgősségi indítvány is terítékre kerül majd, a miskolci közgyűlés csütörtöki, novemberi ülésén.

 • 2008-11-19 09:47 Közös spanyol–belga–magyar pályázat

  Spanyolország, Belgium és Magyarország közös pályázatot írt ki a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség közös logójának kialakítására. A pályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek nappali tagozatos hallgatói indulhatnak. Magyarországon 2009. január 19-ig három hazai művészeti egyetem hallgatói nyújthatják be logóterveiket. A pályaművek közül 9-et a héttagú magyar zsűri, egyet pedig internetes szavazással a nagyközönség választ majd ki arra, hogy a másik két ország 10-10 nyertes pályaművével együtt a február elején összeülő spanyol-magyar-belga zsűri elé kerüljön. A verseny győztes alkotását mindhárom tagország a csoportos elnökség szimbólumaként használja majd.

 • 2008-11-11 12:33 Klímaőrjárat pályázat diákoknak

  A Magyar Természetvédők Szövetsége Klímaőrjárat címmel 4 fordulós vetélkedőt hirdet 10-14 éves diákoknak, amely 2008. november 4-től 2009. április 22-ig, a Föld Napjáig tart. A KLÍMAŐRJÁRAT program célja, hogy játékos formában növelje a diákok ismereteit és aktivitását az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság lehetőségeivel kapcsolatban. Feladatai gondolkodásra ösztönöznek a környezettudatos életmódról és arról, hogy mit lehet tenni ennek érdekében az iskolában és otthon. 2008. november 4-től a www.eghajlatriado.hu honlap „Iskoláknak” menüpontja alatt, elektronikus formában regisztrálhatnak 3-5 fős diákcsapatok. Az értékelést szakmai zsűri – a Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei környezeti nevelői, ill. partnerei – végzi minden forduló után. Az 1. forduló legjobb 3 csapata külön ajándékot kap. A minden fordulót teljesítő, legjobb 12 csapatot 2009. április 24-én Föld napi vetélkedőre hívják, ahol mindenki jutalomban részesül. A legjobb 3 csapat közös jutalomtáborozáson vehet részt, a legügyesebb csapat pedig egy Panasonic projektort nyer. További információ: Kuthi Adrienn, Holocén Természetvédelmi Egyesület kuthi@holocen.hu www.holocen.hu

 • 2008-11-05 11:44 Betlehemi, népművészeti pályázat

  2008. december 18. és 2009. január 18. között ismét a főváros egyik legszebb helyszínén: a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban lesz látható a Betlehemi jászol című kiállítás. A 15. alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon való részvételre a Magyar Kézművességért Alapítvány – az IPOSZ-szal, a MOMKE-val, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániatemplommal együttműködve – nyílt pályázatot hirdet hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek részére.

 • 2008-10-09 18:18 Támogatott Zöld Nyíl

  Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Zöld Nyíl miskolci villamosprojekt csütörtökön, a városházán ugyanis aláírták a kormányzati támogatási szerződést. Az ünnepi esemény után forgalomba állt a 100-as nosztalgiavillamos, hogy a miskolciak is tájékozódhassanak a projektről. Fotók

 • 2008-10-03 16:43 Intenzív háttérmunka a Miskolci Villamos Projektben

  Bár a miskolciak ebből nem sokat látnak, de az egyik legmozgalmasabb időszaka folyik a Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projektnek. Azért az előkészítésnek a jövő héten lesz látványos része is: aláírják a kormányzati támogatási szerződést, és tájékoztató útra indul a nosztalgia-villamos.

 • 2008-09-29 11:21 A Jövő fiatal vállalkozója 2008.

  A Dreher Sörgyárak Zrt. immár harmadik alkalommal keresi a jövő fiatal vállalkozóit. A fiatalok számára komoly lehetőséget biztosító pályázat idei újdonsága, hogy ezúttal minden magyar felsőoktatási intézményből várják az ambiciózus hallgatók jelentkezését. A szerencsés nyertes 3,6 millió forint indulótőkét és hathónapos szakmai tanácsadást nyer, mely segítségével beindíthatja álmai vállalkozását. Az eddigi hat nyertes már túl van a kezdeti lépéseken, vállalkozásuk beindításával ők már egyre közelebb járnak álmaik beteljesedéséhez. A Dreher Sörgyárak Zrt. társadalmi szerepvállalásában nagy hangsúlyt fektet a tehetséges, jövőjüket átgondoltan és kitartóan építő diákok támogatására. A vállalkozó szellemű, terveik megvalósítására is képes diákokat kívánja ösztönözni a „Jövő fiatal vállalkozója” elnevezésű innovatív és immár harmadik éve sikeresen működő társadalmi felelősségvállalási programjával.

 • 2008-09-25 08:51 Novellaíró pályázat

  A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár „Ki szeret engem?!” címmel novellaíró pályázatot hirdet a 12-18 éves korosztály számára.Témakörök: – Az én családom.– Senki sem ért meg! – Mindig kell egy barát! Formai feltételek: 1,5-ös sortávval, 12-es betűmérettel, max. 8 db A4-es gépelt oldal terjedelemben.Kérik feltüntetni a pályázó nevét, iskoláját, a témakör címét. A legjobb alkotások készítői értékes könyvjutalomban részesülnek. A pályaművek beérkezésének határideje: 2008. október 1. A legsikerültebb novellákat a Megyei Könyvtár a „Borsodi kalászolás” című sorozatában megjelenteti.

 • 2008-09-24 14:24 Bursa Hungarica pályázat

  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata ebben az évben is kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot.

 • 2008-09-19 11:39 Egymilliárdra emelték a panelprogram támogatását

  A közgyűlés döntése ér-telmében Mis-kolcon 750 millió forintról egy-milliárdra emelkedik az iparosított technológiájú lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújításához (panelprogram) biztosított, önkormányzati támogatási keret. Ez újabb 738 lakást érintő, 16 pályázat támogatását teszi lehetővé az idén.

 • 2008-09-11 15:57 Formatúra az egyetemen

  Formatúra címmel kiállítás nyílt a Miskolci Egyetemen. A tárlaton számos modern design és formatervezői alkotás látható fiatal képzőművészek ötletei alapján. A tárgykultúrát népszerűsítő kiállítás tizenöt napig lesz látható Miskolcon.

 • 2008-09-03 15:34 Kormányzati „igen” a Zöld Nyílra

  Pozitív döntés született a miskolci Zöld Nyíl nevű villamos projekt kapcsán, a Magyar Kormány ma zöld utat adott a beruházásnak, így már csak a brüsszeli döntés van hátra, és elindulhat a beruházás.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!