Kultúra

 • 2014-08-05 11:03 Bioétel és Borfesztivál, 2014 Hajdúszoboszló

  A hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, melyen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete szervezésében zajló, háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsítő kísérőprogramok egészítik ki. A belépés ingyenes!

 • 2014-08-04 20:07 Karneváléji gálaműsorral bővül a debreceni virágkarnevál programsorozata

  Új produkcióval bővül augusztus 20-án a debreceni virágkarnevál programsorozata: Sztárok és szirmok címmel rendeznek karneváléji gálaműsort 1450 fellépővel az új Nagyerdei Stadionban - jelentette be a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

 • 2014-08-04 18:13 „A legjobbat játszani, a legjobban, a legjobb hangulatban”

  Új művészeti vezetőt kapott a Miskolci Szimfonikus Zenekar Gál Tamás személyében. Sorsuk rendeződni látszik, stabilizálódott, hiszen október 1-jétől az ügyvezető Szászné Pónuzs Krisztina, a művészeti vezető pedig Gál Tamás lett, aki a motivációban hisz, s abban a célban, hogy a zenekar a közönségért van.

 • 2014-08-04 17:31 Őskutatási fórum – tizenkilencedszer

  A diósgyőri várban nyitották meg hétfőn az ötnapos, XIX. Magyar Őskutatási Fórumot, melynek témája idén a kárpátaljai magyarság sorsa, történelme és kultúrája.

 • 2014-08-04 15:50 Megrongálták a Szépművészeti madridi kiállítását

  Egy francia állampolgárságú turista megrongálta a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Art on the Street from Budapest című, madridi szabadtéri kiállítását; az elkövető egy Leonardo-grafika másolatát próbálta ellopni a szombatról vasárnapra virradó éjszaka.

 • 2014-08-04 15:03 Jeles egyházi napok augusztusban

  Havas Boldogasszony, Jézus Krisztus színeváltozásának ünnepe, Nagyboldogasszony ünnepe, valamint Szent István és a magyar államalapítás ünnepe – augusztus is bővelkedik jeles egyházi napokban.

 • 2014-08-03 16:45 Magyar kórus nyerte a Bartók-kórusverseny nagydíját

  A Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2000 eurós Nagydíját a Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy vezette budapesti Magnificat Ifjúsági Kórus nyerte - közölte a vasárnapi nagydíjas verseny eredményét a fesztivál sajtófőnöke.

 • 2014-08-03 08:21 „Az első európai musicalénekes Japánban”

  Alig köszönt el a Hermann Ottó diákszínpadától, már a Polanski rendezte Vámpírok báljában szerepelt Bécsben, miközben énekelte a Halált az Elisabethben. Európai „hódító útját” követően Japánba hívták, hogy eljátsszon egy osztrák–magyar grófot a Mitsukóban. Azóta nem pusztán a musicalek világának hőse; kitartásáért, a munka iránti alázatáért igen nagy tisztelet övezi a japánok körében Kamarás Mátét. Most egy hazai formációval dolgozik, hogy novemberre elkészüljön új, egyedi hangzású dalaikat tartalmazó, közös lemezük.        

 • 2014-08-02 09:05 Csángó fesztivál keddtől

  Csaknem félszáz kulturális esemény, ezer közreműködő, 20 zenekar, 10 jászberényi valamint 15 hagyományőrző csapat fellépése szerepel a kedden kezdődő jászberényi Csángó fesztivál programjában.

 • 2014-08-01 11:37 A MAB a felsőoktatási törvény módosítását bírálja

  A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) megfontolt, a minőséget garantáló felsőoktatási törvény elfogadását szorgalmazza, a minősítő szervezet szerint a legutóbbi módosítás olyan paragrafusokat emelt a jogszabályba, melyek az egyetemi tanárok presztízsét megkérdőjelezik.

 • 2014-07-31 17:40 A közös szenvedély: csütörtöktől a mozikban a FIFA-sztori

  A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a világbajnokságok történetét mutatja be A közös szenvedély című francia mozi. Az MTVA forgalmazásában a magyar mozikban augusztus 7-étől látható film rendezője, Frédéric Auburtin telefonon adott interjút az MTI-nek.

 • 2014-07-31 17:40 Újra veteránok adnak egymásnak randevút Miskolcon

  Bertonénál készült karosszéria, targa (!) BMW, 1929-ben gyártott Laurin & Klement Skoda 4R – az autók szerelmeseinek azonnal forróbban pezseg a vére ezen különlegességek hallatán, hát még ha élőben is megpillanthatnak egyet! Sokan fognak egy életre szerelmet vallani a hétvégi „Veteránautók- és motorok IX. Miskolci Találkozója-Lévai György Emléktúra” alkalmával, hiszen az említett járművek is városunkba érkeznek – sok más veteránautó és –motor mellett.

Miskolc TV mai műsora

2021-10-25 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!