Kultúra

 • 2007-04-20 16:28 A kamarazenekar negyed évszázada

  Jubileumi koncertsorozatának záró rendezvényét tartja május 3-án a Művészetek Házában a 25 éves Reményi Ede Kamarazeneker. Az igazi zenei csemegét kínáló kürtparádén fellépnek az angol Frank Lloyd és az amerikai David W. Johnson kürtművészek is.

 • 2007-04-20 15:47 Egy asszonyi sors

  Becslések szerint csak Amerikában naponta 27 regény jelenik meg. Nem csoda hát, ha nincs időnk mindent elolvasni. Legkevésbé a mázsás nagyregényeket. Lapunk állandó munkatársának: Gyarmati Bélának „A szűzprimadonna” című fájdalmasan szép kisregénye a legkevésbé sem mázsás nagyregény.

 • 2007-04-19 15:14 Két vendégjáték egy napon

  Április 28-án a Csárdáskirálynő című nagyoperettel Szombathelyen, az Indul a bakterház című falusi burleszkkel, Sátoraljaújhelyen vendégszerepel a Miskolci Nemzeti Színház társulata. Mindkét előadást Halasi Imre színházigazgató rendezésében láthatják az érdeklődők. Ezen a napon a Lékó-Kramnyik rapid sakk párosmérkőzésen izgulhat kedvencének nemcsak a miskolci közönség a Nagyszínházban. Az idei évadban Kálmán Imre népszerű operettje még két, Rideg Sándor és Tímár Péter nagysikerű kacagtató műve pedig három alkalommal tekinthető meg a teátrumban.

 • 2007-04-19 15:03 Szabó Lőrincre emlékeznek Dubrovnikban

  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miskolci Egyetem Szabó Lőrinc Alapítványa és a Zágrábi Egyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológiai Tanszéke április 20-án Szabó Lőrinc emléktáblát avat Dubrovnikban a miskolci születésű magyar költő emlékére. Városunk szülötte többször járt Dubrovnikban, itt írta az Egy raguzai leanderhez, a Lóci és a szakadék, valamint a Beszélgetés a tengerrel című verseit is. Az emléktáblát Policsányi István szobrászművész készítette. Az Adriai tenger egyik csodálatos városában, Dubrovnikban tartandó ünnepségen köszöntő beszédet mond többek között Mohai László, a Magyar Köztársaság zágrábi nagykövete, Kabdebó Lóránt, a Szabó Lőrinc Kutatóműhely vezetője, dr. ®agar-Szentesi Orsolya, a Zágrábi Egyetem Hungarológiai Tanszékének vezetője és Dubravka ©uica, Dubrovnik polgármestere.

 • 2007-04-19 11:33 Bogármese

  Május 20-án, vasárnap 14.00 és 17.00 órakor, a Művészetek Házába látogat a KFKI Kamarabalett Bogármese című produkciójával. A Bogármese a KFKI Kamarabalett és a Magyar Állami Operaház közös produkciója. Az előadásban közreműködnek a Madách Musical Tánciskola növendékei. A Budapesti Tavaszi Fesztivál főszervezői álltak először Sárközi Gyula rendhagyó ötlete mellé, így elkezdődhetett az alkotómunka. A Nők Lapja is ekkoriban tervezett megjelentetni egy mesekönyvet. A két elképzelés találkozásából született a Bogármese, könyv és táncprodukció, Sárközi Gyula állhatatos munkája gyümölcseként. Gyula méltán büszke arra, hogy az ő ötlete alapján írta meg mesekönyvét Lázár Ervin és leánya, Zsófia. A könyv sajnálatos különlegessége, hogy ez lett a Mester utolsó alkotása.

 • 2007-04-19 11:23 Mesterkurzus a Zenepalotában

  Április 30. – május 1. között a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet és a Miskolc Zenei Felsőoktatásáért Alapítvány zongora mesterkurzust szervez a Zenepalotában. A kurzus vezetője Kocsis Zoltán zongoraművész lesz, aki megnyerte a Magyar Rádió Zongoraversenyének első díját, az egész világon ismert és nagyra becsült művész. Számos felvétele aratott nagy sikert több nemzetközi díjat is magáénak tudhat. Zeneszerzőként is tevékeny, az elmúlt években pedig egyre több időt szentel a vezénylésnek is. Jelenleg a Nemzeti Filharmonikusok vezető karnagya és zenekarával sok nemzetközi turnén vesz részt.

 • 2007-04-11 21:27 A feltámadás és a gyerekek ünnepe

  Húsvét

Miskolc TV mai műsora

2021-10-17 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!