Kultúra

 • 2008-01-02 12:09 Szobrok, kisplasztikák katalógusban

  Jószay Zsolt munkáiról jelent meg katalógus nemrégiben. A szobrászművész 1973 és 2007 között készült alkotásainak legjava megtalálható a kiadványban pontos paraméterekkel. Az elegáns füzet a fából faragott, egyéni hangvételű szobroktól a kőből és fémből készült formákig, kisplasztikáig, köztéri szobrokig tartalmazza a művész több, mint félszáz munkáját. Jószay Zsolt Szolnokon született, 1974-ban földrajz–rajz szakos tanári diplomákat szerzett az Egri Taáráképző főiskolán. 1979-től él és dolgozik Miskolcon.

 • 2008-01-02 09:05 Nonstop táncprogram

  Országosan is egyedülálló programmal várja a táncolni vágyókat a Miskolci Nemzeti Színház, 2008. február 22-23-án, amikor nonstop táncimprovizációt tartanak - mondta el Balogh Csilla, a teátrum szóvivője. A részletek kapcsán közölte: az este hat órakor kezdődő és másnap este hat óráig tartó program keretében kedve szerint táncolhat minden érdeklődő a Játékszín színpadán. „Mindenki maga dönt arról, hogy mit mutat meg magából, azaz mit táncol és hogyan. A táncokat egymásnak adják át a jelentkezők, bárki átveheti a táncot, s amikor akarja, továbbadhatja azt. A huszonnégy órás nonstop táncimprovizáció mindenkit táncra szólít és hív” - tette hozzá Balogh Csilla.

 • 2007-12-28 20:08 Három új bemutatóra készül a színház

  Megkezdte próbáit A tizedes meg a többiek, a Nyolc nő és a Pillangó- kisasszony a Miskolci Nemzeti Színházban. A januárban és februárban bemutatandó előadások között komédia, krimi és opera szerepel.

 • 2007-12-24 15:09 Különleges évad a színházban

  Az idén ünnepli a Miskolci Nemzeti Színház a mai épülete fennállásának 150 éves évfordulóját. A jubileum kapcsán ősszel megemlékeztek az elődökről, felavatták Varga Éva Latabár Endréről készített bronz mellszobrát a Déryné-parkban, és az ünnepi évadra jelent meg a Legendák, anekdoták, emlékek a miskolci színjátszás történetéből című kiadvány is, illetve felújították a Latabár-kriptát az avasi református temetőben.

 • 2007-12-17 15:21 A szentek élete faliszőnyegen

  Szekeres Erzsébet textilművész faliszőnyegeiből nyílt kiállítás Felsőzsolcán. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Seregély István nyugalmazott egri érsek, aki a művésznő munkásságát méltatta.Szekeres Erzsébet az Árpád-házi szentek életét jeleníti meg alkotásaiban. Mint elmondta: a gyerekek keveset tanulnak az iskolákban a dinasztiáról, főként az államalapító Szent István érdemeit ismerik. Szekeres Erzsébet Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. és Szent Imre herceg születésének ezredik évfordulója alkalmából állította össze a kiállítás anyagát. Ennek a világnak egyetlen rendjében az igazság, a jóság és a szépség az a nem mérhető érték, amely az ember életét is maradandóvá teszi. E három érték hordozói pedig a szentek voltak – ezt már Seregély István nyugalmazott egri érsek mondta, aki egyben elküldte karácsonyi üzenetét a miskolci családoknak is.

 • 2007-12-14 15:39 Régi-új direktor a színház élén

  Újabb öt évre Halasi Imrét választotta meg csütörtöki ülésén a miskolci közgyűlés a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójává. Az októberben kiírt posztra csak Halasi Imre jelentkezett. A pályázatot azért írták ki, mert a direktor szerződésben rögzített ciklusa lejár. A Jászai-díjas Halasi Imre 2003-tól igazgatja a teátrumot. Mandátuma 2012. december 31-ig tart.A régi-új direktor folytatni szeretné azt a munkát, amit elkezdett az elmúlt években. Mint ismeretes 2007. október 25-én Halasi Imrét választották meg a Vidéki Színházak Egyesületének elnökévé is.

 • 2007-12-10 11:27 Százhúsz mű a Galériában

  Miskolc kulturális életének egyik meghatározó eseménye a Téli Tárlat, melyet szombat délelőtt a Miskolci Galériában nyitottak meg. A kiállítás-sorozatok története 1955-ben kezdődött és úttörő kezdeményezésnek számított, amely a fővároson kívül vonultatta fel a magyar képzőművészet élvonalába tartozó alkotók munkáit és ad helyet ma is ezeknek. Képgaléria

 • 2007-12-07 16:36 Zajzószer a Spanyolnáthában

  Már olvasható a Spanyolnátha téli száma. Az internetes irodalmi lap negyedévenként jelenik meg – ezúttal terjedelmesebb, mint egyébként. Bőséges képzőművészeti, irodalmi és zenei anyagot kínál az érdeklődőknek. Az új számból ízelítőt kaphatott a közönség egy esten az Ifjúsági és Szabadidő Ház netkávézójában.

 • 2007-12-06 13:26 Lemezzel ünnepel az énekesnő

  Nagyot fordult a világ V. Molnár Judit miskolci énekes, művésztanárral egy év alatt. Tavaly decemberben még Sydneybe utazott, hogy fellépjen a Magyar Kulturális Találkozón, most pedig már kapható az üzletekben első önálló lemeze. A tavalyi ausztráliai úthoz szponzorokra volt szüksége az énekesnőnek, köztük volt a HolcimHungária Zrt. is. A hazaérkezés után a cég nem akármilyen ajánlattal kereste meg: egy karácsonyi lemezt szerettek volna, egy olyan CD-ből és DVD-ből álló dupla albumot, amely exkluzív ajándék lehet az ünnepekre.

 • 2007-12-04 15:16 Évet zár a fesztivál

  A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál az idén is ünnepi gálakoncerttel zárja az évet. A népszerű darabokból, operaáriákból válogatott műsor december 15-én szombaton a Miskolci Nemzeti Színházban lesz. A fellépőket pedig kedveli és szereti a miskolci közönség is.

 • 2007-12-03 10:51 Véget ért Kodály országa

  Tíz hazai és egy szlovákiai magyar városban járt a Kodály országa című rendezvénysorozat október 13. és december 1. között. Az elmúlt hetekben Kecskeméten, Szolnokon, Sopronban, Győrött, Pécsett, Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Galántán, Székesfehérváron és Budapesten 46 együttes csaknem 1600 fellépője tett meg mindent azért, hogy megvalósuljon Kodály Zoltán álma: „Legyen a zene mindenkié!”. A nem mindennapi programsorozat célja az volt, hogy Kodály Zoltán születésének 125. évfordulóján a Mester életműve minél több emberhez eljusson. Hogy ne csak koncert- és tantermekben találkozhassunk vele, hanem olyan szokatlannak tűnő, ámde nagyon látogatott helyszíneken is, mint a bevásárlóközpontok.

 • 2007-11-30 15:12 Harmadszor tartják megyénkben a konferenciát

  Először tartották huszonnégy éves története során Miskolcon a Magyar Népművelők Egyesületének vándorgyűlését. Ugyanakkor az országos szakmai konferenciának egyedülálló módon már harmadszor adott otthont Borsod-Abaúj-Zemplén megye tíz éven belül, amire eddig más megye esetén nem volt példa.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!