Kultúra

 • 2014-08-07 21:20 Jamaica és Miskolc kapcsolata a zene és a sport

  Jamaica, Miskolc, Irie Maffia, Mc Kemon és persze a Factory – első ránézésre nem sok közös van bennük, habár a látszat, mint tudjuk, csal. A közös pont a zene, közelebbről pedig a See No Barrier – illetve annak klipje, amit hol máshol forgathattak volna, mint szép városunkban, s az ország legnagyobb, fedett extrémsport-központjában, a Factory Arénában.

 • 2014-08-07 17:37 Pénteken kezdődik a tolcsvai borfesztivál

  Pénteken kezdődik a tolcsvai borfesztivál a Tokaj-hegyaljai településen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 • 2014-08-07 15:46 Kiállítás zárja a honfoglaló lovas tábort

  Honfoglaló kézműves-lovas tábor zárul pénteken a Görömbölyi Művelődési Házban. A program idén is nagy siker volt, de egy nap még hátra van, amikor a tábort záró kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők.

 • 2014-08-07 10:09 Várátadó Besenyei Péterrel, az ExperiDance-szel

  A középkori falutól a műrepülő világbajnokig, a kóbor lovagoktól egy valódi esküvőig, a zászlóforgatástól a tűzijátékig – sokszínű, egész napos és ingyenes avatási programmal várja a megújult diósgyőri vár a miskolciakat és a jeles alkalomra érkező vendégeket. Augusztus 30-án, szombaton megnyílik a várkapu…

 • 2014-08-06 19:49 „Az egységkovácsolás a legfontosabb”

  Új művészeti vezetőt és új vezetőt kapott a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Gál Tamás művészeti vezetői elképzeléseiről a hét elején számoltunk be, ezúttal pedig Szászné Pónuzs Krisztinával beszélgettünk, aki már dolgozott a szimfonikusokkal, október 1-jétől azonban hivatalosan vezeti is a zenekart – a múlt viszontagságai mellett természetesen szó esett a jövőről is.

 • 2014-08-06 15:36 Saját programja mellett döntött a CineFest

  Közleményben tudatta a DunaDOCK nevű dokumentumfilmes csapat, hogy idén nem tartja meg MasterClass programját a CineFesten. Mint írják, kiderült, a CineFest csak akkor tud idén helyet adni szakmai programjuknak, ha abban nem szerepel magyarországi roma témájú film. A Cinefest szervezői reagálásukban hangsúlyozzák: a fesztiválnak a korábbi években is voltak hasonló programjai, idén a témához kapcsolódó saját programot szerveztek. A hetedik éve megszervezett roma tematikájú program, a Roma-Kép keretében idén sikeres, miskolci roma emberekről mutatnak be öt portréfilmet.

 • 2014-08-06 15:00 Magyarország a Fehér Isten című filmet nevezi Oscar-díjra

  Magyarország Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán, a nevezésről döntő bizottság ülése után az MTI-vel.

 • 2014-08-06 11:47 Tankönyvek időben, olcsóbban

  Megérkezett Miskolcra az első tankönyvszállítmány szerdán. A Szabó Lőrinc Általános Iskolában ez alkalomból megtartott sajtótájékoztatón Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár kiemelte: augusztus 30-áig minden iskolába eljutnak a tankönyvek. A szülőknek legkésőbb az első iskolai napon, a csomag átvételekor kell igazolniuk, hogy befizették az árát.

 • 2014-08-05 17:01 Pénteken kezdődik a Zempléni Fesztivál

  Komoly- és népzenei koncertek, színházi előadások, irodalmi és táncestek, kiállítások, gasztronómiai programok színesítik az idei Zempléni Fesztivált, amely pénteken kezdődik Sárospatakon.

 • 2014-08-05 15:30 A zene és az extrémsport találkozása

  Kilencedik alkalommal találkozik fesztiváli körülmények között Miskolcon a zene és az extrémsport. A Factory Fesztivál ezúttal pénteken és szombaton várja a fiatalokat – több változás is várható idén.

 • 2014-08-05 14:39 ArTúr Fesztivál szerdától Mezőtúron

  ArTúr elnevezéssel összművészeti fesztivál kezdődik szerdán Mezőtúron. A négynapos kulturális eseménysorozatot követően vasárnap tartják az Alföld egyik legrégibb hagyományőrző rendezvényének számító Túri Vásárt a Hortobágy-Berettyó menti településen.

 • 2014-08-05 12:44 Kezdődik a 7. Ördögkatlan Fesztivál

  Több mint 400 színházi, zenei, képzőművészeti, családi és egyéb programmal várja a látogatókat a 7. Ördögkatlan Fesztivál keddtől szombatig a dél-baranyai Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden.

Miskolc TV mai műsora

2021-10-25 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!