Kultúra

 • 2014-08-25 15:49 A Földközi-tenger legrégebbi hajóroncsára bukkanhattak Máltán

  Ókori föníciai hajóroncsot találtak Málta partjainál – jelentette be hétfőn Owen Bonnici, az ország kultúráért felelős minisztere, aki szerint ez lehet a Földközi-tenger legrégebbi hajómaradványa.

 • 2014-08-25 14:28 Új vezetőkkel indul az új évad

  Évadnyitó társulati üléssel kezdte a hetet a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A nyári pihenésről visszatérve alapvető változásokon esett át az együttes. A társulati ülésen a két új vezető, Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető és Gál Tamás művészeti vezető szólt a zenészekhez. Mindketten beszéltek a következő időszakot érintő változásokról, de szóba kerül a vezetői koncepció mellett a szimfonikusok előtt álló út is.

 • 2014-08-24 18:58 Kolozsvári Magyar Napok

  A Kolozsvári Magyar Napok a magyar–román együttműködés egyik hírnöke - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ötödik alkalommal megrendezett esemény zárónapján.

 • 2014-08-24 18:28 Rekordokat hozhat a hétfő esti Emmy-gála

  A Modern család ötödször is esélyes a televíziós Oscarra a vígjátéksorozatok közt, Bryan Cranston, a Totál szívás sztárja 4. trófeáját gyűjtheti be a legjobb drámai színész kategóriában. A tévécsatornák versengésében az elemzők idén is az HBO győzelmét jósolják.

 • 2014-08-24 17:08 A vártnál több vendége volt a Strand Fesztiválnak

  A vártnál több, 72 ezer vendége volt a vasárnap hajnalban véget ért négynapos STRAND - Nagyon Zene Fesztiválnak - közölték a szervezők. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös eseményét Zamárdi szabadstrandján rendezték meg. A fesztivált a heves esőzések sem tudták megzavarni: egyetlen koncert vagy program sem maradt el.

 • 2014-08-24 16:12 Különdíjas Hajdú Eszter filmje Szarajevóban

  A romák elleni sorozatgyilkosságot tárgyaló pert megörökítő Ítélet Magyarországon az emberi jogi díjat is megkapta a filmfesztiválon, ahol 60 országból minden eddiginél több, csaknem 250 alkotást láthatott a közönség.

 • 2014-08-23 22:25 Minden hónapban örökbe fogadják Shakespeare-t Miskolcon

  A Shakespeare-év részeként kilenc drámát fogadtak örökbe miskolci képzőművészek és különböző általános és középiskolák. Minden hónapban az „örökbefogadók” kiállításaival, előadásaival találkozhatnak a nézők, így új, izgalmas hangok, összművészet jelenik meg az egész színházban.

 • 2014-08-23 19:30 Beköltözik az esőhelyszínre a hétvégi Kolorfeszt program

  Estére megyénket és a várost is eléri a zivatarzóna, így a szervezők a KSK-ban található esőhelyszínre költöztetik be a szombati és a vasárnapi programokat.

 • 2014-08-23 15:13 Új arttér évad

  Indul az új évad arttérben, amely ezúttal kifejezetten miskolci jelenségeket tárgyal. Hét alkalommal találkoznak a szokott időben kéthetente szerdánként 17 órától a Lézerpont Látványtárban és olyan témákat vesznek górcső alá melyek megvilágítják, hogy élünk, gondolkodunk, alakítjuk környezetünket, viselkedünk, öltözködünk és mit iszunk vagy eszünk mi ma Miskolcon.

 • 2014-08-22 17:50 Hárman pályáztak az Operettszínház vezetésére

  Hárman nyújtottak be pályázatot a Budapesti Operettszínház vezetésére; az MTI értesülései szerint a teátrum igazgatói posztjára Lőrinczy György művészeti menedzser, Bozsó József színész, rendező, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes pályázott.

 • 2014-08-22 11:48 Vígoperától a királydrámán át a mesebalettig

  A szeptemberben induló színházi évad is tartogat jó néhány bemutatót a Miskolci Nemzeti Színházban. Shakespeare, Lehár, Móricz, Verdi, Becket, Füst Milán, csak néhány a szerzőkből, a teátrum ugyanis összesen 17 bemutatót tervez ebben az évadban.

 • 2014-08-22 10:47 Csokoládéfesztiválra utazik az atomerőmű

  Az Országos Csokoládéfesztiválra, Szerencsre érkezik augusztus 22. és 24. között a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása. A Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban az atomerőmű valósághű vezérlőpult-szimulátorán mindenki kipróbálhatja, hogy miként termelhető meg egy teltházas koncerthez szükséges energia, illetve azt is, milyen lenne az ország a versenyképes árú atomerőművi villamos energia nélkül.

Miskolc TV mai műsora

2021-10-25 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!