MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

 • 2011-01-15 11:55 Belváros: megújuló homlokzatok, eltérő vélemények

  Évek óta folyamatosan zajlik Miskolc belvárosában az épületek felújítása. Bár az utóbbi időszakban közel ötven épület cserélt arculatot vagy újult meg teljesen, a felújítási program fogadtatása mégsem egyöntetűen pozitív. Hogy a homlokzatok egyenkénti felújítása vagy a tömbrehabilitáció a jó megoldás, azt mindenki másképp ítéli meg. Jirkovszky Tamást, a Miskolc Holding Zrt. városfejlesztési igazgatóját kérdeztük a belváros épületeinek megújulásáról.

 • 2011-01-13 15:42 Weidlich-palota: lesznek tornyai?

  Múlt hétvégén megjelent, az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) keretein belül megújuló homlokzatokról szóló cikkünk több kérdést is felvetett olvasóink körében. A minap.hu megkereste az illetékeseket, hogy választ szerezzen a felvetődött problémákra.

 • 2011-01-08 13:17 Indulnak a homlokzat-felújítások, amint az időjárás engedi

  Korábban beszámoltunk róla többször, hogy homlokzat-felújítások, portálcserék is beletartoznak az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) első ütemébe. Portálunk utánajárt, pontosan hol, milyen munkákat végeznek majd, és ami a legfontosabb: mikor újulhatnak meg a legtöbb esetben erősen leharcolt állapotú homlokzatok.

 • 2011-01-04 13:17 Tilos sóval szórni!

  Egy tavaly szeptember elsején hatályba lépett rendelet szerint tilos sóval szórni az utakat, mely némiképp átírja a síkosság-mentesítési szokásokat. Utánajártunk, Miskolcon, és a térségben milyen anyaggal síktalanítják a járdákat, közutakat.

 • 2010-12-08 16:43 Stukkóomlás: már augusztusban is életveszélyes volt az épület

  Már augusztusban életveszélyessé nyilvánította a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal azt az épületet, amelyikről vakolat omlott hétfőn a Széchenyi utcára.  A balesetben ezúttal nem sérült meg senki, ezért eljárást sem indult az ügyben.

 • 2010-12-03 12:52 Fórum a romák problémáiról

  A helyi romák megélhetési, beilleszedési problémái, a rendőri előítéletesség és a társadalmi feszültségek is szóba kerültek a héten, Miskolc Cigány Kisebbségi Önkormányzatának közmeghallgatásán. A rendőrség és a közszolgáltató társaságok képviselői mellett, a rendezvényen jelen voltak oktatási, esélyegyenlőségi, felzárkóztatási szakértők is. 

 • 2010-11-03 16:51 A belvárosban csaknem kész, Diósgyőrben bontják a pályát

  Kisebb fennakadások ugyan voltak a villamosközlekedésben a hétfő hajnali újraindulást követően, azonban az utasok többségében örültek a villamosnak, a szakemberek pedig kifejezetten kedvező tapasztalatokról számoltak be. Mindeközben megkezdődött a pálya bontása a Kilián városrészben, és a belvárosban is zajlik a helyreállítás. Összegyűjtöttük a villamosprojekt körüli legfrissebb híreket.

 • 2010-10-29 12:02 „Balkáni állapotok” a miskolci kiskertekben - reagál a MIK Zrt.

  Hetekkel ezelőtt számoltunk be a Besenyői úti kistelkek áldatlan állapotáról. A területen hónapok óta gaz, szeméthalmok és fosztogatók keserítik a többségében kisnyugdíjas bérlők életét. Rendőrségi szakközépiskola mögött található terület hosszú évek óta rendezetlen, elhanyagolt, szabályosan még behajtani sem lehet oda. A korábbi cikkünkre reagált a napokban a MIK Zrt.

 • 2010-10-09 15:28 „Balkáni állapotok” a miskolci kiskertekben

  Gaz, szeméthalmok és fosztogatók keserítik meg azoknak a – többségében – kisnyugdíjasoknak az életét, akik a Besenyői úton a rendőrségi szakközépiskola mögött bérelnek földet. A terület hosszú évek óta rendezetlen, elhanyagolt, szabályosan még behajtani sem lehet oda.

 • 2010-10-01 17:21 A vagyongazdálkodásról a képviselő

  Sajtótájékoztatót tartott pénteken dr. Szinay Attila, önkormányzati képviselő a Fidesz miskolci szervezetének Kossuth utcai székházában. A képviselő a Miskolc Holding és a MIK Zrt. kapcsán fogalmazott meg észrevételeket, melyre a cégek is reagáltak.

 • 2010-09-16 21:26 Az első fecske a Mechatronikai Ipari Parkban

  Nagyon fontos első fecskének nevezte Káli Sándor polgármester a Wet Wipe Kft.-t csütörtökön, a cég épülő telephelyének ünnepélyes alapkőletétele előtt a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban.

 • 2010-09-09 09:01 Ülést tartott a miskolci közgyűlés

  A 2006-2010-es választási ciklus utolsó ülését tartotta csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az előzetes tervezet szerint 26 napirendi pontot tárgyalt a grémium, s most is több sürgősségi indítványt napirendre tűzött a testület. Az ülés elején esküt tett a közgyűlés új tagja, s Káli Sándor polgármester értékelte az elmúlt időszak fejlesztéseit.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!