Egészség

 • 2009-05-14 15:09 Egészségnap a Tescóban

  2009 májusa és 2010 januárja között az ország 14 pontján négy alkalommal szervez Egészségnapot a Tesco az egészséges életmód jegyében. Első alkalommal május 16-án kerül megrendezésre 14 város Tesco hipermarketjében a Vöröskereszttel közös szervezésű véradással egybekötött ingyenes Egészségnap, amely szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsokkal, szakértőkkel várja az érdeklődőket.

 • 2009-04-07 09:20 Az egészség a legdrágább kincs

  „Jól vagyok – testben, lélekben, szellemben” címmel tartottak továbbképzést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban, az Egészség Világnapja alkalmából. A programmal a megelőzésre és az egészséges élet fontosságára nemcsak az egészségügyben dolgozók, hanem a lakosság figyelmét is szeretné felhívni a kórház igazgatósága és az Egészségügyi Szakdolgozók „Fehér Szív" Alapítványa.

 • 2009-04-04 12:54 Egészségnap a Gyermekvédelmi Központban

  Az előző évek hagyományait folytatva az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete az Egészség Világnapja alkalmából a mai napon ismét egészségnapot szervez a Miskolci Gyermekvédelmi Központban. Az immár negyedik éve megrendezésre kerülő programon délelőttjén életmód vetélkedőt tartanak, majd délután az Egészség Kupáért röplabda versenyen indulnak a csapatok. Idén Heves és Nógrád megye gyermekvédelmi intézményei részére Egerben és Salgótarjánban is elindítják az Egészség Kupát.

 • 2009-03-12 16:18 Csökkentsd a nyomást!

  Jelenleg az európai népesség legalább tizede érintett a vese valamilyen problémájában, miközben az érintettek kevesebb, mint 30 százaléka tud egyáltalán a problémája létezéséről. Magyarországon is legalább 500 ezer ember érintett, ezért a szervezők köztéri szobrok megfelelő testtáján elhelyezett piros, vese alakú matricákkal kívánják a figyelmet felhívni a világnap témájára.

 • 2009-03-07 10:46 Az aszthma ellenszere

  Egyre nagyobb divat az egészség és egyre többen fedezhetik fel a sóterápia jótékony hatásait. Elsősorban légzőszervi, allergiás és bőrbetegek számára ajánlott, de számtalan kór esetén hatékony. A terápia során a tünetek a betegek több,  mint 90 %-ánál teljesen megszűnnek.

 • 2008-11-20 18:29 Ne gyújts rá!

  Ne gyújts rá! – ez a szlogenje az idei Dohánymentes napnak. Egyéb programok mellett az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete újra versenyt hirdet „Füstmentes osztályok” címmel, 7. és 8. osztályosok részére.

 • 2008-11-13 10:19 Füstmentes nap

  Világszerte november 17-ét Füstmentes napnak hívják. Egy nap, amely az egészségről szól, amely már számos országban segített az embereknek elindulni a cigarettáról való leszokás rögös útján, a fiataloknak pedig visszafordulni még a kezdet előtt. A fiatalok dohányzási szokásait feltáró kutatások eredményei szerint nemcsak a dohányzás kipróbálása, de a rendszeres cigarettázás is egyre fiatalabb életkorban alakul ki. A Nemzetközi Ifjúsági Dohányzásfelmérés (Global Youth Tobacco Survey) 2003-ban közzétett magyar adatai szerint tíz tanulóból hét már kipróbálta a cigarettázást, és 17,7 százalékuk ezt 10 éves kora előtt megtette. A 11. osztályos fiúk 30%-a, a lányok 27 %-a naponta dohányzik.Ezen a napon felvilágosító programok sora segít megismerkedni a dohányzás súlyos következményeivel, a függőség leküzdésének fontosságával. A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában megrendezésre kerülő „Dohányzás vagy Egészség” című rendezvénnyel azon belül előadással az iskola diákszínpadának játékával, szűréssel, kiállítással hívják fel a figyelmet arra, amit egyébként észre sem vesznek. Ezek a dohányzással járó következmények és azon egyszerű tények miszerint Magyar-országon a férfiak 45,9 %-a, valamint a nők 28,1 %-a dohányzik. Arra, hogy egyre fiatalabb korosztályt érint a probléma és egyre nagyobb számban. Arra, hogy Magyarországon 28 ezer ember hal meg évente dohányzásra visszavezethető okok következtében, ezzel méltán kiérdemelve az európai „halál lista” vezető helyét.

 • 2008-10-25 12:52 Egészségközpontok épülnek Miskolcon

  Átalakul a háziorvosi rendszer Miskolcon. A városi közgyűlés határozott arról, hogy a pontszerűen működő háziorvosi rendelőket központosított, jól felszerelt modern rendelőkomplexumokba teszik át. Az első egészségház a volt vasgyári SZTK épületében került kialakításra.

 • 2008-10-18 20:05 Így is kerek a világ

  Járja az országot az Ability Park.  Az érdeklődők élesben átélhetik , hogyan közlekednek a kerekesszékesek, és hogyan olvasnak a vakok. Több száz gyermeket vezettek rá Miskolcon is, hogy bekötött szemmel is lehet olvasni, és kerekes székből nézve éppen olyan kerek a világ, amilyennek azt az épek látják. Fotók

 • 2008-10-12 17:22 Egészségesen az egészségügyben

  A Drog- ambulancia Alapítvány a munkahelyi drogprevenció elősegítése érdekében „Egészségesen az egészségügyben” címmel programsorozatot indít a Miskolci Egészségügyi Központ dolgozói részére, a kórházzal kötött együttműködési megállapodás keretében.

 • 2008-10-06 08:53 Az egészség hídja

  A mellrák elleni védekezés jelentőségére hívja fel a figyelmet az „Egészség Hídja Összefogás” című rendezvény. A program fővédnöke Szűcs Erika, szociális és munkaügyi miniszter. Az eseményen ingyenes emlővizsgálat, tüdőszűrés és számos megelőző program segítette a betegség korai felismerését.

 • 2008-09-30 16:06 Figyelemfelkeltő séta

  A Magyar Rákellenes Liga és a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub október 3-án immár harmadik alkalommal szervezi meg az „Egészség Hídja Összefogás” névvel a figyelemfelkeltő sétát. A rendezvény célja, hogy a társadalom figyelmét a mellrák elleni védekezés jelentőségére irányítsa. A program 12 órakor kezdődik a Szinva Teraszon szűrésekkel, tanácsadással és felvilágosítással, a séta 18 órakor indul Miskolc négy kapujából és 18:30-kor érkezik a Szinvateraszra, ahol műsorral várják az érdeklődőket.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!