Helyi hírek

 • 2014-08-30 14:30 Repülő-show, lufiáradat, több ezres tömeg

  Az ünnepi beszédeket követően elkezdte programját a Fresco Bello zászlóforgatóinak társulata. A lélegzetelállító műsor utolsó taktusát követő másodpercben, óramű pontossággal szelte át az eget Besenyei Péter műrepülő világbajnok, akit hatalmas üdvrivalgás fogadott.

 • 2014-08-30 12:29 „Építkezzünk együtt, hiszen együtt erősebbek vagyunk!”

  A megújult vár átadása alkalmából ünnepi beszédet mondott L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviselője. és Kriza Ákos polgármester is.

 • 2014-08-30 09:16 Várlátogatás – miskolciaknak egy hónapig ingyen!

  Egy hónapos, ingyenes várlátogatásra invitálja a miskolciakat Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere.

 • 2014-08-30 08:40 Közlekedési változások az ünnepség miatt

  A diósgyőri vár átadási ünnepsége miatt jelentős forgalomnövekedésre kell számítani. Ezért az MVK Zrt. sűríti járatait, több bérletpénztár nyitásával készül, a Régió Park Miskolc Kft. pedig ingyenesen biztosítja parkolóinak használatát a vár környékén.

 • 2014-08-30 08:34 Ernye bántól Nagy Lajosig – diósgyőri vártörténet

  Diósgyőr várának elődjét valószínűleg IV. Béla várépítési kezdeményezése után építtette az Ákos nembeli Ernye bán. Ez a kor szokásának megfelelően ovális alaprajzú (körülbelül 40 × 35 m-es építmény volt egy kerek öregtoronnyal), vele átellenesen álló saroktoronnyal és sokszögű külső várral. 1316-ban Wywar vagyis Újvár néven említik, ami arra utal, hogy egy korábbi földvár helyére épült. Ebben az évben Ernye unokái Károly Róbert ellen fordultak, ezért a király várukat elkobozta, és kedvelt hívének, Debreceni Dózsa erdélyi vajdának adományozta. 1319–1325 között Szécsi Miklós horvát bán birtokolta, majd a Drugeth családé lett. 1340-től királyi vár – rendszerint a királynék tulajdona.

 • 2014-08-30 08:00 Megújulva vár a vár! (Részletes programok, képgalériák)

  Szombaton adták át – egész napos, ünnepi rendezvénysorozat keretében – a megújult Diósgyőri várat. A színes program-kavalkád délelőtt tíz órakor kezdődött, a bejáratnál Barsi Csaba és az Agyagbanda, valamint a Vaga Banda Gólyalábasok szórakoztatták a tömeget. A nap folyamán kivételes látványosságok részesei lehetnek az érdeklődők tömegei, akik ezrével keresték fel a különleges helyszínt, Nagy Lajos király felújított várát.

 • 2014-08-30 06:26 Tóth Zsolt a Volánnál folytatja!

  A közeli napokban eldőlt, hogy a Borsod Volán NB I Keleti csoportban szereplő férfi asztalitenisz együttese nagyszerű igazolással erősítette egyébként sem gyenge alakzatát, így bombaerős kvartettel vághat neki a jövő hét végén rajtoló pontvadászatnak. Megtudtuk, hogy Tóth Zsolt került a közlekedésiekhez, akiről a sportág berkeiben járatosak pontosan tudják, hogy miskolci, így kacskaringós út után visszatért a borsodi megyeszékhely reprezentáns együtteséhez!

 • 2014-08-30 05:32 A Fidesz – KDNP indítja a legtöbb női jelöltet Miskolcon

  Az eddigi ismeretek szerint a Fidesz – KDNP indítja Miskolcon a legtöbb női képviselőjelöltet, szám szerint nyolcat. Korábban az LMP tett javaslatot rá, hogy minden párt vezessen be női kvótát, mert „biztosítani, segíteni kell a nők politikai részvételét” – ehhez képest a Miskolcon induló LMP-s jelöltek között csak két hölgyet találunk, s számuk a baloldali jelöltek között sem több négynél.

 • 2014-08-29 23:25 Csaló kéreget az Avason

  Közleményben cáfolta Fodor Zoltán önkormányzati képviselő, hogy az ő tudtával és engedélyével gyűjt pénzt az a fiatalember, aki a Miskolci Városgazda Kft. láthatósági mellényét viselve csöngetget be az Avas III. ütemének lakásaiba, s az állítólag Debrecenben elhunyt gyermeke temetésére kéreget. Minden esetben arra hivatkozik, hogy Fodor Zoltán tudtával és engedélyével végzi a gyűjtést.

 • 2014-08-29 22:24 A plakátokon igen, hivatalosan nem

  A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint Pásztor Albertet az MSZP, a DK és Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatja. Óriásplakátjain viszont ott látható az Együtt logója is. A helyi választási iroda vezetője, Csiszár Miklós jegyző érdeklődésünkre megerősítette: az irodához benyújtott iratokon a Pásztor Albertet támogató szervezetként csupán az MSZP-t, a DK-t és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesületet tüntették fel. Ezt láthatják a választópolgárok is az ajánlóívek bal felső sarkában, illetve a valasztas.hu honlapon.

 • 2014-08-29 20:49 Versenyben Miskolc virágai

  350 település verseng idén is a Virágos Magyarország címért. A hazai kertkultúra támogatása, bemutatása és népszerűsítése a célja a mozgalomnak, amihez idén Miskolc is újra csatlakozik. Az ország legvirágosabb városa és faluja képviseli majd Magyarországot az Európai versenyen. A megmérettetés 10 éve indult el, azóta 7 aranyérmet szereztek a legzöldebb magyar települések az európai mezőnyben.

 • 2014-08-29 19:55 Családi napon kapcsolódhattak ki

  Családi napot rendezett a Miskolci Vízművek Kft. a dolgozóinak és családtagjaiknak a Selyemréti Strandfürdőn, hogy együtt búcsúztassák a nyarat.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!