Egyház

 • 2013-11-15 11:25 Választásokat tartanak jövőre a református egyházban

  Jövőre tartják a hatévente esedékes választásokat a Magyarországi Református Egyházban (MRE) egyházmegyei, egyházkerületi és zsinati szinten - mondta Kocsis Márta, a zsinat jogtanácsosa az MRE zsinatának ülésén pénteken, Budapesten.

 • 2013-11-14 20:06 A református gyülekezetek nyolcvan százaléka nem tudja magát fenntartani

  A református gyülekezetek nyolcvan százaléka nem tudja magát fenntartani – derült ki az egyházi jövőképbizottság jelentéséből, amelyet a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának csütörtöki budapesti ülésén fogadtak el.

 • 2013-11-14 14:47 Bölcskei: a Hegedűs-ügy súlyossága indokolja az akkurátus egyházjogi eljárást

  Az ifj. Hegedűs Loránttal kapcsolatos ügy súlyossága indokolja az „akkurátus és fokozatos” egyházjogi eljárás szükségességét – írta a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának szóló levelében Bölcskei Gusztáv, az MRE zsinatának lelkészi elnöke.

 • 2013-11-06 15:15 Beválasztották Bölcskei Gusztávot az Egyházak Világtanácsa Központi Bizottságába

  Beválasztották Bölcskei Gusztávot, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnökét az Egyházak Világtanácsa (EVT) Központi Bizottságába szerdán a dél-koreai Puszanban, ahol az EVT 10. nagygyűlését tartják - közölte az MRE kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-vel.

 • 2013-11-01 20:37 Az üdvözült lelkek napján

  „Halottaink szeretete elsőrendűen az élet iskolája. Igaz, nem az élet mechanikus folyamatainak, amelyeknek a nagy természet engedelmeskedik, hanem annak a másiknak, mely teremtő ellentmondásként épp a tél küszöbén kezd új munkába, fokozott kedvvel és lelkesedéssel. A külső kép: a hervadásé, a halálé és a menekülésé. Egyedül az ember függeszti szemét a mindenség lankadatlanul működő csillagaira, a távoli és nagy egészre, s azon is túlra.”

 • 2013-11-01 19:32 Ferenc pápa a Földközi-tengerben meghalt menekültekért imádkozott

  Az Afrikából Európába való menekülés közben életüket vesztett emberekért imádkozott pénteken Ferenc pápa, aki a halottak napja alkalmából a Verano római temetőben mutatott be szentmisét.

 • 2013-11-01 11:52 Elhunyt szeretteiket látogatják a miskolciak

  A temetők kapui kinyitottak, s már kora reggeltől folyamatosan érkeznek a miskolciak a város temetőibe, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek, leróják kegyeletüket, és rendbe tegyék a nyughelyeket is. 

 • 2013-10-31 18:03 Elhunyt munkatársaikra emlékeztek

  Halottak napi megemlékezést tartottak csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban, ahol az intézmény alapítása óta elhunyt kollégákra, barátokra emlékeztek. Csiba Gábor főigazgató-főorvos arra kérte a jelenlévőket, hogy mindenszentek alkalmával gondoljanak arra a 9 koraszülöttre is, akik augusztusban hunytak el a kórházban.

 • 2013-10-29 13:44 „Ökumenikus vallás nincs, de ökumenikus élet annál inkább”

  Tíz éves múltra tekint vissza a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség. A jeles dátum kapcsán a campusban gyűltek össze a lelkészség jelenlegi és egykori dolgozói, hogy közösen emlékezzenek a múltra. Az ünnep mellett azonban a jövőbe tekintés sem maradt el, hiszen újra aláírták a résztvevő felek azt az együttműködési szerződést, amely egykor létrehozta a közösséget.

 • 2013-10-27 14:47 Ferenc pápa: a hitet nem szabad páncélszekrénybe zárni

  A hit aktív megélését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren összegyűlt több mint kétszázezres tömeg előtt a Családok Világnapja alkalmából.

 • 2013-10-27 10:24 Ferenc pápát már több mint tízmillióan követik a Twitteren

  Túllépte a tízmillió követőt Ferenc pápa többnyelvű Twitter-fiókja – közölte a Vatikáni Rádió.

 • 2013-10-23 23:23 A Hit éve képekben

  Ünnepi estét tartottak október 23-án Miskolcon, a Mindszenti Plébánián Magyarországért, a magyar nemzetért, a Millenniumtermi esték programsorozat keretében.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!