<<< Vissza :: Miskolc Ma (híradó - 2012-12-15 18:00 Szombat)
bulletÓnos eső bulletHeti harminc milliót kell megtakarítani bulletAdventi gyertyagyújtás az Avason bulletFenyőfa adomány Miskolcon bulletAdományátadás a Gyermekvárosban bulletMIskolc Város Ifjú szónoka bulletSport Díjátadó bulletTarczai Béla 90-éves bulletTóth Ernő szobrász- és festőművész kiállítása
...
ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE
megnézem a teljes műsort adásban:  Miskolc Ma
2012-12-15 18:00 Szombat
a műsor tartalma:
...
  bulletÓnos eső
Az ónos eső elérte Miskolcot is. Az enyhe idő és az előre kezelt utak állapota miatt azonban a járművek vezetői számára nem okozott nagyobb gondot napközben a közlekedés, miután az utak nem voltak csúszósak. Nehezebb helyzetben voltak viszint az autósok a parkolókban, ahol ráfagyott az útfelületre az eső, és ugyanez volt tapasztalható a járdákon is, ahol a gyalogosok voltak kénytelenek óvatosabban közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvége következő részében is marad a csapadékos idő, ónos esőre pedig jövő hét közepén is számítani lehet majd.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletHeti harminc milliót kell megtakarítani
A költségvetési kiigazítások miatt a dolgozók egy havi bérét, azaz 278 millió forintot kell megtakarítania a Miskolci Egyetemnek. A kiadáscsökkentés része a rendkívüli téli szünet is. A kollégiumok kivételével zárva lesznek az intézmény épületei december 22. és január 07 között. Így, a rezsiköltségek csökkentésével 20 millió forintot spórolnak. Patkó Gyulától megtudtuk, minden héten ülésezik a gazdasági bizottság, mert hetente 30 millió forintot kell megtakarítaniuk, a bevételek átcsoportosításával.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: Patkó Gyula,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletAdventi gyertyagyújtás az Avason
A harmadik gyertyát is meggyújtották pénteken az Avasi Gimnázium előtt felállított, városrészi adventi koszorúnál. A gyertyagyújtást megelőzően rövid műsorral várták az érdeklődőket, melyen a Szemere Bertalan Szakközépiskola diákjai is felléptek. A koszorú harmadik gyertyáját Csöbör Katalin, országgyűlési képviselői gyújtotta meg. Nemcsak az avasi városrészben, hanem vasárnap estétől a Szent István téren is ég majd az adventi koszorún a 3. gyertya. A miskolciakat délután 4 órára várják a város szívébe, hogy ünnepélyes keretek között gyúljanak meg az adventi fények.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFenyőfa adomány Miskolcon
Segít a Magyar Katolikus Karitász. A Miskolci Családsegítő Központ segítségével olyan rászoruló családok kaptak ma fenyőfát a megyeszékhelyen, akik egészen biztosan nem tudnák azt megvenni. (feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: Bandzsók Zsigmondné,,;Földessy Judit,igazgató,Miskolci Családsegítő Központ;Kriza Ákos,polgármester,;Árvay Ferenc,egri igazgató,Magyar Katolikus Karitász )
megnézem a videót  
  bulletAdományátadás a Gyermekvárosban
Több száz ruhát, játékot és könyvet kaptak a Gyermekváros lakói pénteken délután. Az adományt a Miskolc Holding Zrt. munkatársai ajánlották fel a gyerekeknek, akik zenés műsorral és rajzokkal köszönték meg az ajándékokat.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: Tóth János,,;Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Lovas János Tibor,igazgató,Miskolci Gyermekvédelmi Központ )
megnézem a videót  
  bulletMIskolc Város Ifjú szónoka
Idén is megrendezték a Miskolc Város Ifjú Szónoka versenyt. A rendezvénynek pénteken a Városháza díszterme adott otthon. Az első helyezett versenyző egy évig használhatja a Város Ifjú Szónoka kitüntető címet és a Primus Ösztöndíjat is elnyeri.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: Darányi Zsuzsanna,Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium,;Pásztor Dávid,Andrássy Gyula Szakközépiskola,;Torma András,dékán,Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar;Koltói Ádám, a zsűri elnöke,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletSport Díjátadó
A város kiemelkedő, az országos bajnokságban, valamint a világversenyen élen végzett sportolóit köszöntötték ma a Városházán. Olyan sportembereket, akik teljesítményükkel Miskolc jó hírét viszik szerte a világban.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: Bodonyi András,,Diósgyőri Kajak-Kenu Sport Club;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTarczai Béla 90-éves
Barátai, művésztársai a Feledy-házban köszöntötték a 90. születésnapját ünneplő Tarczai Béla fotóművészt. Az idős alkotó munkáiból ennek apropóján kiállítás is nyílt a Feledy-házban.(feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: Tarczai Béla,fotóművész,;Sidló Gábor,fotóművész,Miskolci Fotóklub )
megnézem a videót  
  bulletTóth Ernő szobrász- és festőművész kiállítása
Tóth Ernő szobrász- és festőművész kiállítása nyílt meg a felsőzsolcai Bárczay kastélyban. Az alkotó tárlatára a Felsőzsolcai Közművelődési Intézet és a Városi Könyvtár hívta meg a kultúra barátait. A kiállítást, amely február 24-ig látogatható, Szále László publicista nyitotta meg. Közreműködött Czakó Péter szaxofonművész. (feltöltve: 2012-12-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  


FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2017-08-22 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!